Carregant Esdeveniments

Horacio Fumero, Belen Bandera i Jaume Llombart

16 juny 2024
JAZZ 

«Horacio Fumero» un contrabaix amb memòria i humor.

La formació que encapçala la sessió #3 dEs Claustre està protagonitzada per Belen Bandera  veu,  – Horacio Fumero — contrabaix i composicions, — i   Jaume Llombart – guitarra.

 

Horacio Fumero no tocarà només el contrabaix, perquè entre peça i peça ens explicarà el seu recorregut vital, que és també en certa mesura una part de la història del jazz en aquest país. Des de la seva arribada fa 50 anys al port de Barcelona, el maig del 1973 (en un viatge en barco…), fins a les seves experiències al costat de monstres com Gato Barbieri (amb qui va tocar a Montreux i va enregistrar Chapter One) i Tete Montoliu. «Barrejaré la música amb la meva vida, explicaré relats d’escena amb petits monòlegs», explica Fumero. Aquest concert també servirà per presentar el seu disc en solitari, Solo bass songs. «Sobretot són cançons d’Argentina, coses de la meva infantesa, amb una arrel molt clara.» Horacio Fumero, vida i obra s’acompanyarà per l’ocasió de la magnifica cantant Belen Bandera y Jaume Llombart a la guitarra, tota una delícia.
Un trio intergeneracional capaç de crear música subtilment hipnòtica. Fumero història del jazz al nostre país, s’ajunta amb dos altres músics rebels.

 

La quarta edició del cicle Es Claustre 23

Tots els diumenges, de juny a setembre, la terrassa d’Es Claustre s’omplirà amb l’escena de músics habituals de l’emblemàtic local de jazz de Barcelona, creant el cicle Es Claustre 23.

Aquest concert forma part del «Mapa de Vincles» amb col·lectius, entitats, artistes o persones que Es Claustre inicia des de l’any 2021, amb Robadors 23 

 

Maó i el Raval connectats pel jazz.