Loading Events

Nicolas Melmann

01 October 2021
ART SONOR

«Nicolas Melmann» artista seleccionat Arts al Nord’21

Nicolas Melmann (1981, Argentina) artista seleccionat en la primera convocatòri de residència d’Art Sonor a Menorca. Explora aspectes socials i poètics del so. En els seus projectes transdisciplinaris Melmann experimenta amb tecnologia, creant narratives lineals i no lineals, treballant en diferents mitjans i suports. Les seves composicions oscil·len entre la música electroacústica, música generativa per a ensambles, experiments amb sensors, hidròfonos, sonificació de dades, cartografies sonores, instal·lacions, entrevistes i enregistraments de camp.

Melmann utilitza el so com a matèria primera per a les seves composicions, creant peces i instal·lacions sonores utilitzant electrònica, instruments no convencionals, enregistraments de camp i paraula parlada. També ha produït música i disseny sonor per a dansa, videojocs, televisió, cinema i teatre. Actiu des de fa més de 14 anys, Melmann ha llançat sis àlbums i ha realitzat gires per Àsia, Europa, Amèrica del Nord i Sud-amèrica. Ha mostrat el seu treball en nombrosos venues i festivals, incloent el Metropolitan Museum of Art of New York, Victoria & Albert Museum (London), Potytech Museum (Moscow), SEMA (Seoul Museum of Art), MCA – Denver (Museum of Contemporary Art), Mutek Festival, Sónar Festival (Buenos Aires), Gamma Festival (St. Petersburg), entre altres.

També ha treballat com a comissari en “Llenguatges Sonors” i ha estat artista resident en la Xarxa Bull Music Academy (Nova York), ZKM – Zentrum Für Kunst und Mediïn en AIR Lower Àustria, STEIM (Holanda), Chateau Ephemere (França), entre altres. Ha guanyat premis i reconeixements, entre ells el Virtual Partenariat (Goethe Institut), National Arts Foundation (Argentina), Biennal de Kosice, Asylum Arts (Nova York), i ha participat en projectes educatius i tallers sobre noves músiques i art sonor en Garrison Institute ( Nova York), ZKM (Alemanya), CMMAS (Mèxic), Fundació Telefònica (Perú). En el camí, Melmann ha compartit escenari amb artistes com Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, Nicola Cruz, Robert Lippok, Lydia Lunch, Max Cooper, Richard Devine i molts altres.

 

Convocatòria Residència de Creació Sonora Arts al Nord 2021

Aquest concert s’enmarca dins la col·laboració entre Arts al Nord – Far Cultural (Residència d’artistes) i Es Claustre per crear la primera convocatòria de Residència de Creació Sonora Arts al Nord 2021 a Menorca. L’artista seleccionat és Nicolas Melmann, que presentarà el seu treball el divendres dia 1 a les 21.00h.

 

artsalnord