Es Claustre: espai Obert, festa Compartida i cultura Viva

Annexa a l’església neoclàssica del Carme, iniciada el 1750, s’erigeix el “claustre del convent del Carme”, edificat entre el 1750 i el 1808. El convent va allotjar a l’ordre dels carmelites, i més tard, ja desamortitzat i dessacralitzat, va tenir d’altres vides com a palau de la justícia, presó, escola. En temps més recents s’ha transformat en una sèrie d’espais i equipaments per a ús cultural. També s’hi troba el Conservatori Menorca, l’Escola Municipal de Música, Ceràmica i Pintura, sales d’exposicions i la UNED.

El darrer quart del segle XX l’espai que envolta el pati esdevé Mercat Municipal de Maó, i a les antigues cel·les monacals de la planta baixa del Claustre s’ubiquen les parades de carns, fruites i verdures procedents del camp menorquí, així com, darrerament, una oferta gastronòmica i d’artesania local. Fruites i verdures, embotits i formatges de l’illa, carn, forn de pa, roba, vins, premsa, menjars preparats, sabates, cafeteria El Trueno, bar Sa Terrassa, Refectori…Tot és dins Es Claustre.

Al pati, l’espai central de l’edifici, i emmarcat per unes precioses voltes de marès, és on realitzem activitats culturals i lúdiques a l’aire lliure. Concerts de jazz, pop, folk, clàssica, teatre, dansa, art… Un entorn únic on gaudir d’una oferta cultural sense comparació a la illa, amb una proposta gastronòmica exclusiva i de qualitat en la terrassa més famosa de Maó.

De dia, o de nit, Es Claustre és una visita obligada per tothom qui passi per Menorca.