Es Claustre del Carme

Annexa a l’església neoclàssica del Carme, iniciada el 1750, s’erigeix el “claustre del convent del Carme”, edificat entre el 1750 i el 1808. El convent va allotjar a l’ordre dels carmelites, i més tard, ja desamortitzat i dessacralitzat, va tenir d’altres vides com a palau de la justícia, presó i escola. En temps més recents s’ha transformat en una sèrie d’espais i equipaments per a ús cultural. També s’hi troba el Conservatori Menorca, l’Escola Municipal de Música, Ceràmica i Pintura, sales d’exposicions i la UNED.

El darrer quart del segle XX l’espai que envolta el pati esdevé Mercat Municipal de Maó, i a les antigues cel·les monacals de la planta baixa del Claustre s’ubiquen les parades de carns, fruites i verdures procedents del camp menorquí, així com, darrerament, una oferta gastronòmica i d’artesania local.

Fruites i verdures, embotits i formatges de l’illa, carn, forn de pa, roba, vins, premsa, menjars preparats, sabates, cafeteria El Trueno, bar i espai cultural a l’aire lliure, Refectori…Tot és dins Es Claustre.

La Terrassa d’Es Claustre: un Espai Obert, Festa Compartida i Cultura Viva

Al pati, l’espai central de l’edifici, i emmarcat per unes precioses voltes de marès, és on realitzem activitats culturals i lúdiques a l’aire lliure. Concerts de jazz, pop, folk, clàssica, teatre, dansa, art… Un entorn únic on gaudir d’una oferta cultural sense comparació a la illa, amb una proposta gastronòmica exclusiva i de qualitat en la terrassa més famosa de Maó. Pel seu escenari hi han passat grups i artistes com ara Love of Lesbian, Kiko Veneno, Jordi Savall, Rosalía, La Mala Rodriguez, Antonia Font, Jorge Drexler, Mastretta, Albert Pla, Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Sopa de Cabra, Celtas Cortos, Toreros Muertos, El Niño de Elche, Quimi Portet, Manel, Ivan Ferreiro, Maria Arnal i Marcel Bagés, CaboSanRoque, Roger Bernat, Circ Bové, Leo Bassi

Un programa cultural divers per Menorca

Des de l’equip que gestiona Es Claustre es vol transmetre una selecció acurada dels artistes que formen el contingut del seu cartell. Un valor en comú és que es ressalta és l’autenticitat de la seva proposta, tant si son grans valors consagrats que els avalen o pel seu potencial i projecció. Es Claustre és Música en directe, Documentals, Arts Escèniques, il·lustració, gastronomia…a l’illa de Menorca.

De dia, o de nit, la Terrassa d’Es Claustre és una visita obligada per tothom qui passi per Menorca.