Carregant Esdeveniments

12 campanades 2018

31 desembre 2017

Com cada Nadal, donarem la benvinguda a l’Any Nou al so de les 12 campanades, cada una d’elles acompanyada d’un gra de raïm. Tot i que existeixen diverses versions sobre l’origen de la tradició, tots coincideixen en afirmar que ja té més de cent anys. Teories vàries: que si Menjar 12 grans de raïm amb les 12 campanades es remunta al 1909, per un excedent de raïm al País Valencià. Per poder donar sortida a aquesta collita extra, es va popularitzar que els 12 garns de raïm es corresponien als 12 mesos de l’any i que, si se’n menjava un per campanada, es tindria sort tots els mesos de l’any.

Una altra versió es remunta al 1882, època en què les classes més altes de la burgesia solien prendre xampany i raïm lar nit de Cap d’Any com a símbol de riquesa i poder. Llavors va ser quan un grup de madrilenys van decidir anar a la Puerta del Sol per criticar aquesta tradició i menjar un gra de raïm per campanada.

Tot i la tradició, et convidem a que vinguis disposat a brindar per donar la benvinguda al 2018. Nosaltres hi posem el Rem a tothom que vingui i disposarem de la venda de copes o bé d’ampolles de xampany per a grups.