Carregant Esdeveniments

3’14

14 maig 2022
MÚSICA ANTIGA

«3’14» presenten Bombyx Mori.

De la mà del multiinstrumentista Efrén López, el percussionista Ciro Montanari i el sarodista Jordi Prats, 3’14 uneix diferents tipus de llenguatges de música modal, mantenint la tradició de diferents cultures musicals a través de composicions antigues apreses dels seus mestres.

Tres-Catorze té diversos significats equivalents. Una constant matemàtica que no s’acaba mai i no s’assenta mai en un patró de repetició permanent. Talment com al món de la música modal oriental, el concepte 3.14 afegeix una nova definició, un llenguatge que defuig patrons i flueix de manera lliure, en infinites possibilitats.

Venen al Mar i Terra a presentar-nos el seu treball Bombyx Mori (Worlds Within Worlds Records, 2020), una mirada a la Ruta de la Seda, com un fil delicat i preciós, que uneix mons, éssers humans i músiques al llarg del seu viatge des de la Mediterrània oriental fins a l’Orient Mitjà, l’Àsia central i més enllà.

Tal com explica Efrén Lòpez, “la Ruta de la Seda ha estat un gresol de moltes cultures i s’ha creat molta música fent servir aquest concepte. Totes les diferents cançons de l’àlbum provenen de diferents tradicions musicals modals (Egipte, Turquia, l’Índia, l’Azerbaidjan, l’Afganistan) i algunes són creacions originals respectant les regles i el llenguatge de la tradició modal específica en què s’ambienta cada cançó.”

Una oportunitat musical única per a sentir la connexió màgica entre alguns dels instruments més valorats del Pròxim Orient i l’Índia en en un entorn arquitectònic ideal que conté la impressionant acústica d’Es Claustre de Maó.

Efrén López: rabab, oud, ogur saz, tar, dutar, etc.
Ciro Montanari: tabla, udú, carabassa
Jordi Prats: sarod