Carregant Esdeveniments

Amaia Miranda

13 maig 2023
MÚSICA

«Amaia Miranda» Canta ella i la muntanya balla

Que Amaia Miranda acompanyés a la guitarra les funcions de l’adaptació teatral de Canto jo i la muntanya balla no hauria de sorprendre a ningú: la seva veu i sensibilitat posseeixen una qualitat tel·lúrica afí a la prosa d’Irene Solà. Però el seu so, que despunta ja en l’LP Cuando se nos mueren los amores, també discorre pel mateix riu que ha alimentat a Nick Drake o a Paco de Lucía, esperits que flueixen amb naturalitat cada vegada que la cantautora de Bilbao passa els dits entre les cordes.

 

Cuando se nos mueren los amores és el disc de debut de la guitarrista i compositora basca Amaia Miranda, manifes artístic que reivindica la força de la cançó despullada i la bellesa d’allò autèntic i imperfecte.

 

Un disc càlid, gestat a foc lent, que trasllada a l’oient a un espai d’intimitat i proximitat amb l’artista que resulta quasi tangible. Les lletres, senzilles i poètiques, parlen de les emocions que provoca l’arribada de l’edat adulta i la incertesa; aquell moment en el qual trontollen els pilars i cauen mites i creences, donant pas a un descobriment íntim descarnat i meravellós.