Carregant Esdeveniments

Antonio Lizana

17 agost 2024
CONCERT

«Antonio Lizana» Vishuddha puresa i poder sense cap por

 «Antonio Lizana» és un dels representants més importants del nou flamenco jazz procedent del sud d’Espanya. Saxofonista de jazz, cantaor de flamenco i compositor de tota la seva música, només en els darrers tres anys ha realitzat més de tres-cents concerts a més de 30 països amb la seva banda, tocant a festivals com Womex, Etnosur, SXSW Austin, Festivals de Flamenco de Londres, Nova York i San Francisco, Barcelona Voll Damn, Xangai Jazz Fest (Xina), Casablanca Jazz Fest (Marroc) i Flamenc Biennale (Holanda).

Lizana va néixer el 1986 i es va criar a San Fernando (Cadis), un dels bressols del cante flamenco, on des de ben jove va col·laborar amb infinitat d’artistes de la zona. Ha estat un dels pocs artistes espanyols a enregistrar un concert Tiny Desk de la NPR americana, i ha col·laborat amb artistes com Arturo O’Farrill i Alejandro Sanz en treballs que van rebre premis Grammy. També ha col·laborat en disc i en directe amb Snarky Puppy, Marcus Miller, Chano Domínguez, Alfredo Rodríguez, Ari Hoenig, Jorge Drexler, India Martínez, Jorge Pardo, Shai Maestro, Chambao, José Mercé, Josemi Carmona, Carmen Linares i Pepe Habichuela.

El xou en viu de Lizana es descriu com un “viatge impressionant des de les arrels del flamenco fins al jazz contemporani”, tot plegat filat amb les lletres commovedores que porten missatges d’optimisme i veritat a l’audiència d’aquest artista únic.