Carregant Esdeveniments

Banda Zeitun

01 juliol 2018

Banda Zeitun  presenten «Muses de Sicília, Formentera i Ishbilia»

Banda Zeitun transforma els paisatges sonors mediterranis en jazz ètnic. La trobada d’Ermanno Panta (veu, flauta, saxo), Sergi Gómez (guitarra flamenca), Daniel Abad (contrabaix) i Luati González (bateria), tots ells músics de jazz procedents de Sicília, Catalunya i Andalusia, ha generat de manera espontània una sonoritat única: càlida, envoltant i original.

La formació, basada a l’illa de Formentera, ha participat ja durant el 2017 en un gran nombre de festivals i ha tocat a sales de concert tant nacionals com internacionals; el 2018 enregistrarà un nou disc a Hongria amb la discogràfica Narrator Records. En el marc de la gira 2018 Banda Zeitun es presentarà a Balears, Andalusia, Hongria, Itàlia i Portugal, entre altres indrets. “Muses d’Illes” és el nom del nou espectacle de la banda. Una representació vibrant en la qual els palos del flamenc i els estils musicals tradicionals del sud d’Itàlia conflueixen en un repertori de composicions originals de gust i concepte amb aires de jazz. En aquest directe marcat per l’eclecticisme conviuen la cerca del “trance” i el gust modern. De manera emblemàtica, el repertori s’alimenta de la poesia d’Abu Al Arab, viatger i poeta arabosicilià del segle XI.

Lletres en sicilià, castellà, català i àrab juntament amb elements musicals paisatgístics recreen l’aroma tan característica dels paisatges sonors mediterranis. Públics de tot tipus aprecien la música de la Banda Zeitun, ja que a l’elegància i la qualitat musical de les composicions i els arranjaments amb influències del jazz s’associa la gran frescor i energia del seu directe.

www.bandazeitun.net