Carregant Esdeveniments

Jornades LGTBI

09 octubre 2021
JORNADES LGTBI

I Primeres Jornades LGTBI de Menorca

Durant els mesos de setembre i octubre, l’Associació Ben Amics Menorca ens proposa les primeres jornades LGTBI de Menorca amb el lema «Identitats dissidents, sexualitats diverses i cossos en fuga».

Les jornades, que compten amb el suport del Fons Menorquí de Cooperació, busquen visibilitzar les realitats de la diversitat sexual i de gènere afavorint la seva representació en l’àmbit cultural i social.

Les jornades se celebren a diferents espais de l’illa per arribar també a la màxima diversitat possible d’assistents.

Unes jornades per a la difusió, sensibilització i formació

Gràcies a la difusió cultural i artística, la sensibilització i la formació/acció crítica que s’ofereix en aquestes jornades, s’espera crear espais de reflexió col·lectiva i participació social per qüestionar la normativitat de gènere i sexualitat. I, a partir d’aquí, promoure estratègies per combatre les violències lgtbifòbiques i masclistes.

Programa d’octubre

 

Divendres 8/10
17 – 20 h
Formació/Acció
«Diàlegs, debats i possibles aliances entre els feminismes i les dissidències sexuals i de gènere» a càrrec d’Alba Pons Rabasa (Interferències / Ben Amics).

Dissabte 9/10
10 –14 h | Can Saura
Formació/Acció
«Cisheteronormativitat, diversitat i acció social» a càrrec de Jan Gómez i Marta Egea (Ben Amics).

21.30 h | Es Claustre de Maó
Concert de Clara Peya – Piano Solo

Divendres 22/10

18 – 19.30 h | Claustre de Maó
Xerrada
«El plaer de trencar la norma» educació sexual des d’una mirada feminista i LGTBI a càrrec de Clara Martínez (SIDA STUDI).

20 h | Claustre de Maó
Inauguració exposició col·lectiva organitzada a partir dels tallers de fotografia amb la Núria Moreno i el de serigrafia transfeminisita d’Embrutafils.

20.30 h | Claustre de Maó
Cloenda: Nit LGTBIQ+/ Transfeminista
Aquesta nit al Claustre hi actuarà Mendo Batucada transfeminista amb «Fem Renou», el duet PLUMA de Mama Fiera i Tània Aguilar i culminarà amb la performance d’Albert Benejam. El col·lectiu Transverxia tancarà l’acte amb el manifest «Octubre Trans».

La majoria d’activitats són amb aforament limitat i requereixen inscripció prèvia a través del formulari https://forms.gle/9RTAJ2K9GR6oeGGE9.