Carregant Esdeveniments

LOKUS

29 juny 2020
Lloc
Es Claustre
Horari
29 juny 22:00H
Preu
Taquilla 2€
Afegir al calendari
LOKUS.

Dirigida per Joan Barceló a partir de l’adaptació al cinema d’Antoni Truyols

 

2019 1h 20 min.

SINOPSI

La pel·lícula no deixa de cenyir-se al que pròpiament s´anomena “tragicomèdia”. Els dos principals protagonistes estan ingressats en un Centre Psiquiàtric on es fan amics. A través dels seus diàlegs ens aniran transmetent el seu dramatisme interior amb una tal bonhomia que cala dins l´espectador. Ens fan reviure els seus somnis i les seves frustracions, però les seves conductes o “sortides” expressades sobtadament i amb fina ironia, fan somriure al públic, que així no queda sumit en el pessimisme de l´entorn dels personatges.

Les fantasies somiades pels dos amics són introduïdes per localitzacions espectaculars i les seves reflexions van acompanyades de sons i referències a les vivències personals de Gauguin i Jaques Brel.

És un món il·lusori, però que també podria esser real. La duresa que els envolta i els greus problemes d’addicció, alcoholisme i frustració personal que pateixen contrasta amb la seva tendresa que fa que, a poc a poc, els altres personatges que els envolten vagin destapant les seves pròpies febleses personals.

El final és “suposadament feliç” i anirà un poc a càrrec de l´espectador treure’n les conclusions.

No deixa d´esser un plaer comprovar com hi ha gent interessada en aprofundir i difondre obres dels nostres autors tant encertats i competents de la nostra literatura actual. Tasca que mereix el nostre agraïment tant a l´autor com a les persones que en fan difusió de la seva obra per al coneixement més extens del públic en general.

El pròxim dilluns, dia 29 de juny, a les 22 hores, es projectarà al Claustre del Carme de Maó el llargmetratge “Lokus”, una obra del menorquí Ponç Pons. L’han duita al cinema Antoni Truyols i Joan Barceló, ambdós mallorquins.

A la presentació de Lokus al Claustre hi assistiran Ponç Pons i Antoni Truyols, que participaran al col.loqui previst després de la projecció.

Cicle documental amb el suport de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó.

CICLE DE CINEMA INTERCULTURAL. Aquest cicle de cinema vol posar en valor la diversitat cultural i promoure les relacions interculturals, com a forma de complir el novè dels compromisos pels quals la ciutat de Maó forma part de la Coalició Europea Contra el Racisme.

FITXA TÈCNICA

Obra: Lokus de Ponç Pons.
Títol original: Lokus
Any: 2019
Duració: 1h 20 min
Producció: Gabriel Barceló Rigo i Cia Le Sel
Direcció, edició i realització: Joan Barceló Rigo
Adaptació cinematogràfica i direcció artística: Antoni Truyols
Tècnic: Antonio Reyes
Música: Jaques Brel
Gènere: Tragicomèdia

Qualificació: Apte per a tots els públics

Localitzacions: Manacor i comarca. Qualque curta escena a Meteora (Grècia), Orcades (Escòcia) i  Lofoten (Noruega).

Cartell: Maria del Mar Vanrell

Intèrprets:  Antoni Truyols, Lluc Rosselló,  Margalida Amengual, Xisca Rotger, Luis Arboledas, Marga Alajarín, Cecília Genovart, Toni Gelabert, Margalida Galmés, Jonathan Mc Farland, Xesca Forteza, Toni Lleó, Neus Martorell, Joana Maria Pascual, Pere Orpí, Aina Genovart, Maria del Mar Vanrell, Aina Maria Perelló, Bianca Mc Farland, Amanda Martos, Rossemberg Arias, Gabriel Jaume Barceló, Antònia Galmés, Maria Perelló, Sally llana, Gabriel Barceló, José J. Trenado, Jaume Mascaró, Jaume Barceló, Maria Grimalt,