Carregant Esdeveniments

Nación

19 juliol 2021
CINEMA
Lloc
Es Claustre
Horari
19 juliol 21:30H
Preu
Taquilla 3€
Afegir al calendari

NACIÓN

Margarita Ledo

VO subtitulada en català

Espanya

2020  92 minuts

 

PREMIS I FESTIVALS

CineEuropa 2020

SEFF. FESTIVAL DE CINE EUROPEO DE SEVILLA. 2020

 

Veure Trailer

 

 

SINOPSIS

S’ha parlat molt de la lluita obrera, però poques vegades s’ha mostrat a la gran pantalla allò d’específic que té aquesta lluita per a les dones: l’apertura al món que va suposar la incorporació al treball. A través d’enèrgiques i carismàtiques dones de la fàbrica de ceràmica de A Pontesa, la directora construeix un relat emocionant, combatiu i poètic d’una lluita inacabada. El film tracta de lo molt que han tardat les dones a tenir drets. No només a votar, sinó a tenir dret a un treball assalariat i la possibilitat de ser independents.

CICLE DE CINEMA INTERCULTURAL. Aquest cicle de cinema vol posar en valor la diversitat cultural i promoure les relacions interculturals, com a forma de complir el novè dels compromisos pels quals la ciutat de Maó forma part de la Coalició Europea Contra el Racisme.

Cicle documental amb el suport de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó.

FITXA TÈCNICA

Dirección: Margarita Ledo
Guion: Margarita Ledo
Fotografía: Alberte Branco
Montaje: Marcos Flórez
Música: Mercedes Peón
Sonido: Sisco Lariño, Emilio García Rivas

Intérpretes: Nieves Pérez Lusquiños, Manuela Nóvoa Pérez, Ester García Lorenzo, Carmen Portela Lusquiños, Carmen Álvarez Seoane, Mónica Camaño, Mónica de Nut, Laura Martínez Iglesias, Xoana Pintos, Eva Veiga

Producción: Margarita Ledo

Recomanada a partir dels 16 any