Carregant Esdeveniments

Rudymentari

09 agost 2024
+ EL PONY PISADOR

«Rudymentari» Rissaga reggae a Maó

«Rudymentari» és el nom artístic de Guillem Llorens, artista menorquí i un dels noms referents de l’escena Reggae del territori balear i català. En tan sols tres anys, Rudymentari ha cridat l’atenció de sales i festivals estatals amb aquest projecte musical nascut a les Illes Balears. 

El passat 2023 va estrenar el seu primer disc «Rissaga», una mostra de música jamaicana feta a la menorquina amb una clara aposta pels ritmes més clàssics del gènere com New Roots. Així és com el consolida com un dels noms indispensables dins el panorama de Reggae actual. 

Rissaga es un fenomen marítim catalogat com a extraordinari. Una oscil·lació del nivell del mar que es produeix en un curt període de temps. Moltes vegades és difícil preveure’n la seva magnitud, la qual cosa crea incertesa i expectació. A més, és un fenomen recurrent i característic de Menorca, concretament del Port de Ciutadella. Una paraula que representa la seva identitat i que a més posseeix la força i potència per donar forma a aquesta nova entrega, que s’ha construït rodejat de Quim Simó, productor i saxofonista de la banda i Otger Ibars, teclista i productor. Gravat entre Radi Studios i Picn’N’Mix Studios, acompanyat d’Eduard Coll (bateria), Carlos Coll (baix), Martin Anderson (guitarra). A més, han comptat amb Neus Aranda (trompeta) i Alba Pujals (trombó). 

Aquest concert també comptara amb l’actuació d’El Pony Pisador qui s’ha convertit en una de les bandes de música popular més importants a Catalunya. El seu so està elaborat dins de la tradició de la música cèltica i folk. Si barregem els mons de JRR Tolkien amb Monty Python i afegim una dosi substancial d’energia folkcontemporània, el resultat podria ser alguna cosa semblant a El Pony Pisador.