Carregant Esdeveniments

TCHINDAS

15 juliol 2019

DILLUNS DE CINEMA A LA FRESCA

Pablo García i Marc Serena

2015. 94 min, Cap Verd, VOSC 2€

 

 

Lloc
Es Claustre
Horari
15 juliol 22:00H
Preu
Taquilla 2€
Afegir al calendari

FITXA TÈCNICA

    • Direcció: Pablo García i Marc Serena
    • Producció executiva: Yolanda Olmos
    • Disseny Gràfic: Bendita Gloria
    • Fotos: Flare Estudi
    • Apte per a tots els públics

SINOPSIS

Tchinda Andrade és una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, al Cap Verd, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari al setmanari local. El seu nom s’ha convertit, de llavors ençà, en la manera com s’anomenen les persones gais i trans de l’illa. Durant tot l’any, hi regna la calma, excepte quan arriba el Carnaval, quan São Vicente es converteix en un petit Brasil. La seva música i les Tchindas ens guiaran per un fascinant viatge per un racó desconegut de l’Àfrica que pocs podrien imaginar.

SOBRE LA DIRECCIÓ

PABLO GARCÍA PÉREZ DE LARA (Barcelona, 1970) ha dirigit dos llargmetratges: Fuente Álamo, la caricia del tiempo (2001), descoberta la Seminci de Valladolid d’aquell any, i Bolboreta, mariposa, papallona (2007), a la secció oficial de Karlovy Vary i San Sebastián. El seu curt Alicia retratada (2002) va ser seleccionat a la Semaine de la critique de Cannes. Per la tele ha dirigit els documentals Son de Galicia (2006) i Mura, un poble de cine (2010). Ha treballat en una dotzena de produccions, habitualment com a director de fotografia: a Familystrip (2009) de Luis Miñarro o a L’efecte K: el montador d’Stalin (2012) de Valentí Figueres, seleccionat a seixanta festivals.

MARC SERENA (Manresa, 1983) és periodista i treballa habitualment de guionista a la ràdio i la tele. Ha publicat el llibre Això no és africà! (2014), un viatge de nord a sud del continent a recerca d’amors prohibits. El seu anterior llibre, La volta dels 25 (2011), ha tingut un gran èxit a l’Àsia on s’ha publicat en xinès i coreà. Ha dirigit el webdoc Doble epidèmia. Ha publicat el llibre Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits (2016).

 

Cicle documental amb el suport de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó.

 

CICLE DE CINEMA INTERCULTURAL. Aquest cicle de cinema vol posar en valor la diversitat cultural i promoure les relacions interculturals, com a forma de complir el novè dels compromisos pels quals la ciutat de Maó forma part de la Coalició Europea Contra el Racisme.