Carregant Esdeveniments

Yacine  & The Oriental Groove

02 agost 2017
Yacine  & The Oriental Groove és una banda de rock mediterrani amb tres discos publicats (‘Parabòlic’, 2011, ‘L’estima venç la salvatgia’, 2013, i ‘Mediterranean Clash’, 2016) que ha presentat per Europa, el Magreb i Amèrica.  
Yacine Belahcene i Benet, de pare algerià i mare catalana, va instal·lar-se a Barcelona després de viure a Alger fins als 13 anys. Fa el seu debut als escenaris amb Cheb BalowskiYacine & the Oriental Groove és la seva aposta més personal i el resultat de la unió artística amb la Oriental Groove, capitanejada pel músic grec Yannis Papaioannou. Tot plegat combinat amb col·laboracions amb artistes com Fermín Muguruza, Amaparo Sánchez o Gerard Quintana.
Yannis Papaioannou (Omar Faruk, Orquestra Àrab de Barcelona, 08001, Rumbamazigha, Trio Feta, Asíkides…), amb el llaüt i el violí capta l’essència de les arrels mediterrànies des de la seva Grècia natal fins a les costes del riff i més enllà.
Actualment la Oriental Groove també la formen el baixista Massinissa Aït-ahmed (Chaqlalà, Rumbamazigha, Mon Casino Casamor, The Beatshakers…), el precussionista Alexandre Guitart (Dusminguet, Companyia Obskené, Comediants, Lokma, Sendarena…), el guitarrista Gabriel Fletcher Ventura (Kwame Afrovibes, Fufü Ai, BCN Afrobeat Sessions, Señor Viento…), i el bateria Dani Clavera(Cheb Balowski, Anicet, Amics del Bosc, Iagoalaiga, 372…).
Mediterranean Clash és l´útlim disc del grup que en directe es transforma en un crit ambivalent contra les injustícies que passen en aquest mar però també de reivindicació de les cultures mediterrànies. La contundència en la denúncia de crisis com la dels refugiats o la dels migrants econòmics es combina amb la celebració de la festa mediterrània. Reivindicació política i també musical sense complexes amb sonoritats que ressonen als ports d’Alger, Tessalònica, o Barcelona, llunyans però banyats pel mateix mar. Tot això amb la posada en escena elèctrica i vibrant Yacine & the Oriental Groove.
Lloc
Es Claustre
Horari
2 agost 22:00H
Preu
6€
Guardar
iCal