ES BLOG DES CLAUSTRE

Espai, Creació i Cultura Compartida < Tornar a la home

 

pastedGraphic.png

EL JAZZ D’ESCLAUSTRE23 S’INTERNACIONALITZA

AMB 17 CONCERTS DE PROJECCIÓ MUNDIAL

El cicle dominical de jazz EsClaustre23 amplia els seus horitzons amb una programació de caràcter internacional.

De juny a octubre passaran per l’escenari d’Es Claustre noms de l’escena jazzística internacional com la portuguesa Sofia Ribeiro; l’anglès Alex Hitchock o el nord-americà Joe Smith.

El cicle de jazz EsClaustre23 tindrà lloc, per tercer any consecutiu, tots els diumenges de juny a octubre a la terrassa d’Es Claustre de Maó. 

Aquest programa, que fins ara s’havia caracteritzat per traslladar l’escena jazzística de Barcelona, i més concretament, aquella escena sorgida de l’emblemàtic local de jazz Robadors 23, va una mica més enllà per endinsar-se en terrenys internacionals. 

Els concerts s’engeguen el pròxim 4 de juny amb la formació Around the Space, i finalitzen l’1 d’octubre amb Pablo Millas Trio. Al llarg de gairebé una vintena de concerts passaran per l’escenari d’Es Claustre noms del jazz la talla Sofia Ribeiro (11/06), Alex Hitchcock (25/06), Joe Smith (16/07), Oscar Ployart (30/07), Sergio di Finzio (6/07) i destacats músics nacionals com Alba Careta (13/08), Esther Fernàndez (23/08) o Jorge Abadias (27/08), per citar-ne uns quants. 

Aquests són només alguns dels noms que auguren una temporada de jazz benvolguda per als més melòmans. Un cicle que va començar amb la discreció que caracteritza el gènere jazzístic, però que guanya adeptes i admiració per la qualitat del seu programa i dels artistes que el conformen. Un luxe per Es Claustre i per Menorca en general.

Les grans figures internacionals 

És impossible no insistir en el salt internacional del cicle si aquest es troba capitanejat per artistes tan potents com Sofia Ribeiro, cantat portuguesa de nivell europeu qui s’acompanyarà de Marcelo Woloski, percussionista de la famosa banda Snarky Puppy, i de Juan Andrés Ospina, pianista d’origen colombià amb notòria presència a l’escena novaiorquesa. 

Si seguim el calendari toparem amb el saxofonista anglès Alex Hitchcock, un dels millors saxofonistes europeus actuals, qui tot i la seva joventut toca amb tots els grans, i arreu del món. Ve el 25 de juny en companyia de tota la seva increïble banda i del guitarrista Ant Law. 

El 6 de juliol és el torn de Joe Smith, bateria nord-americà establert a Berlin. Oscar Ployart Trio & Friends també visita Es Claustre del dia 30 de juliol amb més músics joveníssims vinguts d’Holanda i Bèlgica; i el programa avança amb l’italià Sergio di Finzio i la seva fantasiosa proposta de jazz flamenc.

Més estrenes esperades

Els noms de renom mundial no menystenen als artistes nacionals que, un any més, arrodoneixen la qualitat del cicle. Un dels concerts més esperats recau en l’escena catalana: Alba Careta presenta el seu nou disc el 13 d’agost. 

Per altra banda, tot i que la cerca de paritat no és una feina fàcil en l’àmbit del jazz, la tria d’enguany ha volgut mantenir projectes liderats per dones, com és justament el cas del d’Alba Careta, Sofia Ribeiro, Eva Fernández o Ana Rossi.

 

JAZZ ES CLAUSTRE2023

 

Compartim