Carregant Esdeveniments

Antònia Font

02 setembre 2023
FESTIVAL 15 ANYS 

«Antònia Font» el retorn d’una generació musical

«Verlaat» i «Ses Bísties de Montgofre» inici de la festa.

 

Quan les emissions d’Antònia Font es van interrompre després de Vostè és aquí (2012) l’univers illenc va quedar congelat i va provocar un llarg silenci pels que ja coneixien el que era viure amb l’esperança de descobrir, de tan en tan, noves cançons de la banda de Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon. Antònia Font és memòria col·lectiva de tota una generació, són un punt de referència per a molts artistes actuals i, per als més joves, potser fins i tot són mitologia.

«Un minut estroboscòpica» suposa del retorn del grup després de quasi una dècada amb una nova meravellosa demostració de pop mediterrani d’accent balear, una fórmula que, des del seu debut el 1998, ha apadrinat bona part de la música que s’ha fet a Catalunya en els darrers 20 anys.

El retorn d’Antònia Font es provablement una de les notícies culturals -i musicals- més rellevants dels darrers anys, per tot el que suposa, i el fet de poder recuperar amb aquest grup el format de gran concert és, sens dubte, una oportunitat i una ocasió singular.

El grup mallorquí va trepitjar Menorca en el mateix recinte d’Es Freginal l’any 2007 en una Invasió Pop que encara es recorda, precisament l’any que es gestava el proto Claustre com a espai permanent de maquinària cultural. S’Univers és una festa!

El Festival 15 anys està organitzat per Es Claustre, amb el patrocini imprescindible de Fundació Foment del Turisme de Menorca; amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i de l’Ajuntament de Maó; i amb el patrocini de Gin Xoriguer i Estrella Damm. 

www.antoniafont.cat

 

 

Properes Activitats