Carregant Esdeveniments

Valeria Castro

15 juliol 2023
MÚSICA

«Valeria Castro» ens presenta Chiquita

Amb una sensibilitat única i una veu dolça capaç de fer les escales més delicades, Valeria Castro presentarà en directe el seu primer disc, Chiquita, a l’escenari d’Es Claustre. Són sis temes carregats de memòria i honestedat, acompanyats d’un so personal que fa un picada d’ullet al folklore canari.

Valeria Castro va néixer a l’illa de Las Palmas fa 22 anys i, com moltes altres artistes emergents, va propulsar la seva carrera gràcies a Youtube, on penjava versions dels anys noranta i dos mil de Pereza (Amelie), Andrés Calamaro (Algo contigo), Vetusta Morla (Copenhague), Los Piratas (El equilibrio es imposible) o Amaral (El universo sobre mí). Però la seva inclinació per la música ve de lluny. Fa pocs dies, la cantant ha publicat al seu compte d’Instagram un post amb una foto de quan va començar a tocar el piano, amb set anys d’edat, al menjador de casa seva.

En tot cas, i gràcies als vídeos que pujava a la plataforma, va col·laborar amb cantants com Beret en l’especial 100 millones lo siento. Quatre anys després, les cançons que interpreta ja no són d’altres músics, sinó pròpies, com Culpa, Cuídate i Cómo te voy a olvidar.

Chiquita conté sis temes i ha estat precedit de tres singles que han captivat el cor de tothom qui els ha escoltat: Guerrera, un cant a la sororitat, Ay, amor, una crítica a la hipocresia enfront de la immigració, i La corriente.

www.valeria-castro.com